Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Verslaafd

Opmerkingen

11 opmerkingen

 • Jelle

  Hoi Anne,

  Wat onwijs dapper en sterk dat jij jezelf hier zo kwetsbaar opstelt en jouw verhaal deelt.
  Tijden het lezen werd ik compleet meegenomen in jouw verhaal en raakte het mij ook.
  Wat ik vooral erg krachtig vind is hoe bewust je ervan bent wanneer de gokker "aan het woord" is.

  En ergens reken je nu ook af met die gokker door in ieder geval één deur te sluiten naar het gokken door de inschrijving in Cruks.
  Ik ben erg benieuwd naar het vervolg, de reactie vanuit je ouders en eventuele stappen die wilt gaan zetten.
  Je mag in ieder geval trots zijn op de keuze die je hebt gemaakt voor jezelf, voor een gokvrij leven, zonder liegen.

  1
 • Anne

  Hoi @Jelle,

  Bedankt voor je berichtje.

  De dag dat ik de mail wilden gaan sturen aan mijn ouders heb ik afgesproken met een goede vriendin. Ik heb die vriendin het hele verhaal verteld en die reageerde natuurlijk ook geshockeerd. Ik vroeg of ik een nachtje bij haar kon blijven slapen dat als ik de mail zou sturen dat mijn ouders en ik het eerst even konden laten bezinken. Ik was bang dat ze anders gelijk boos zouden reageren.

  Op 26 oktober heb ik de mail verstuurd naar mijn ouders. (Mijn ouders zijn uit elkaar) Mijn vader reageerde tot mijn verbazing heel rustig en begripvol. Mijn moeder reageerde ook rustig maar die probeerde wel een reden uit mij te halen waarom ik zoveel (geld) gokte. Ik wist dat antwoord zelf ook niet precies.

  De volgende dag ben ik langsgegaan bij mijn vader en hebben er samen nog over gesproken. Hij had al een lijstje gemaakt met dingen die ik kon gaan doen:
  - inschrijven Cruks (had ik gelukkig zelf al gedaan)
  - afmaken van het online hulpprogamma
  - Alle accounts verwijderen ook crypto en staatsloterij

  We hebben ook even gekeken hoe ik zo snel mogelijk weer wat spaargeld opzij kan zetten. We hebben afgesproken dat ik elke maand een bepaald bedrag opzij zet op een rekening waar mijn ouders weer toezicht tot krijgen.

  Mijn vader zei; we kunnen wel terug kijken op wat je gedaan hebt maar het is nu belangrijker om in het nu te kijken en te werken aan je toekomst. Dit vond ik een hele fijne reactie. Hij zei wel dat het vertrouwen niet gelijk terug zal zijn maar dat snap ik ook.

  Ik heb af en toe wel momenten dat ik denk aan gokken en voel mij dan wel een beetje gespannen. Soms merk ik ook dat dat stemmetje tegen mij zegt “over een paar maanden kan je wel gecontroleerd gokken” maar ik weet bijna 100% zeker dat dit niet het geval zal zijn. Ik zal moeten accepteren dat het altijd een gevoelig punt blijft en het beter is dat ik nooit meer een gokje waag.

  Ik heb mijn oude hobby’s weer opgepakt zodat ik lekker bezig blijf.
  De tijd moet het leren maar voor nu sta ik er positief in! Ik ben al super trots op mezelf dat ik deze stappen heb gemaakt.

  Groetjes Anne

  0
 • Jelle

  Hi Anne,

  Wat fijn om te horen dat de reactie van jouw ouders begripvol was en dat je steun krijgt bij de stappen die je zet.

  Je hebt nu mogen ervaren dat je openheid geaccepteerd wordt en ik hoop dat je dat drive geeft om jezelf kwetsbaar te blijven opstellen.

  Ik hoop dat je tijdens het online programma jezelf beter mag leren kennen en de juiste tools krijgt om een basis aan te leggen voor een duurzaam herstel.

  Met de oude hobby's breek je ook weer met de patronen waar je in zat toen je actief aan het gokken was, toen er geen ruimte was voor die hobby's.

  Je mag zeker trots zijn op de stappen die je zet en ik blijf graag op de hoogte hoe het gaat met je stappen. Weet dat je niet de enige bent. Blijf delen, het werkt.

  0
 • Demi

  Hallo Anne,

  Dit verhaal komt me bekend voor ik begin te merken dat ik hier ook last van heb.

  Nog geen week mijn loon en nog maar €300 over.

  Had zojuist een hoop gewonnen en alles was binnen 20 minuten weer weg omdat ik een kick kreeg en dacht dat het alleen maar meer ging worden.

  Dit is niet de eerste keer dat me dit gebeurd en nu ben ik er ook echt klaar mee.

  Had de dag voor mijn loon mijn hele loon terug gewonnen en het is nu allemaal weg ik merk dat ik gewoon geen rem heb dus ga nu ook maatregelen nemen.

  Wat goed dat je ouders normaal reageerde hopelijk gaan die van mij ook zo reageren 🤞🏽

  Groetjes Demi

  1
 • Anne

  Hoi Demi,

  Ik begrijp je helemaal! Inderdaad de kick dat je nog meer geld kan maken maakt het zo gevaarlijk. Alle winst die ik dan had maakte ik weer op. Waar doen we het dan eigenlijk voor? Haha. Hele maand in de stress wachtend op nieuw salaris.

  Ik kan alleen maar zeggen wees eerlijk tegen je ouders. Misschien hebben ze even tijd nodig om het te verwerken maar ik weet zeker dat ze je willen helpen.

  Wat je zelf al kan doen is inschrijven bij het cruks dan kan je voorlopig niet meer gokken op nederlandse sites. Ik heb mijn ouders ook tijdelijk een volmacht gegeven voor mijn rekening zodat ik een extra stok achter de deur heb.

  Gelukkig wil je er zelf al mee stoppen en dat is al een stap in de goede richting!
  Het is het 100% waard om te stoppen! Je kan het!

  Groetjes Anne

  1
 • Jelle

  Hi Anne,

  Die stok achter de deur door een volmacht af te geven is een kwetsbare stap, ik vind het dapper dat je die genomen hebt!

  Hoe zijn de afgelopen 3 maanden voor jou geweest? En is het gokken nog iets waar je mee bezig bent? Als in, het herstel of het eraan denken?

  0
 • Anne

  Hoi Jelle,

  Ik was vol goede moed begonnen :) maar uiteindelijk bleek het nog best lastig. Ik zag voor mijn gevoel opeens overal gok reclames. Uiteindelijk heb ik redelijk snel na het stoppen een terugval gehad. Natuurlijk weer super veel spijt en schaamte maar toch gelijk bij mijn vader aan de bel getrokken. Toen hebben we samen besloten om hem een volmacht te geven voor mijn betaalrekening. Tot nu toe bevalt mij dat super goed. Het geeft mij veel meer rust. Als ik soms dan de verleiding voel om te willen gokken dan weet ik dat mijn vader dit kan zien en daardoor doe ik het niet. Het willen gokken wordt al steeds minder gelukkig. Wat ik zelf wel apart vind is dat ik sta ingeschreven bij het cruks en dat ik nog steeds sms berichten krijg van NL sites. Ik ben de afgelopen week zelfs meerdere keren gebeld.

  Maar het gaat nu goed! Zoals ik zei heb ik al veel meer rust en ben ik blij met de hulp van mijn vader! Het gaat goed komen ;)

  Groetjes Anne

  0
 • Jelle

  Wat mooi dat je het direct doorbroken hebt door open en eerlijk te zijn naar jouw vader toe. Erg krachtig om te breken met het verslavingsgedrag (geheimhouden etc.) Dat is herstel!

  Kan me voorstellen dat het confronterend is continu benaderd te worden door casino's. Weet dat zij hiermee in overtreding zijn wanneer jij bij Cruks staat ingeschreven. Het werkt als je hierover een melding maakt bij de Kansspelautoriteit, dan kunnen zij toezien/actie ondernemen op dat de zorgplicht wordt nageleefd.
  https://kansspelautoriteit.nl/contact/probleem-melden/

  0
 • Denise

  Hallo Anne en Demi,

  Dank jullie wel voor jullie verhalen, hoe gaat het nu met jullie?

  groetjes van Denise

   

   

  0
 • Anne

  Hoi @Denise,

  Met mij gaat het eigenlijk super goed! Ik heb eigenlijk bijna nooit meer de behoefte om te gokken :). Heel soms heb ik de gedacht nog maar dan zorg ik dat ik snel wat leuks ga doen.

  Tot nu toe super tevreden.

  Groetjes Anne

  0
 • Denise

  Wat fijn Anne! 

  Fijn dat je bijna nooit meer de behoefte hebt en dat je leuke dingen te doen hebt.

  Ik wens je toe dat ook dat laatste beetje soms de behoefte hebben ook verdwijnt voor jou en het verder goed met je gaat.

  Laat je nog steeds jouw ouders meekijken voor de zekerheid?

  Veel succes verder en bedankt voor jouw antwoord.

  Misschien nog leuke tips om leuke dingen te doen?

  Na zoveel jaren gokken en mededaardoor nu geen geld en zeer weinig sociale contacten vind ik het lastig "leuke" dingen te verzinnen.

  groetjes van Denise

  0

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.