Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Even voorstellen! Jan van Loket Kansspel

Opmerkingen

2 opmerkingen

 • Rubyxx

  Hi Jan,

  Fijn berichtje om te lezen. Luchtig en eerlijk. Het is sowieso fijn om te weten dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft (gehad).
  Ik zit zelf met een probleem… ik heb in het verleden ook veel gegokt en schulden gemaakt en ik ben daar toen in eerste instantie niet eerlijk over geweest tegen mijn vriend. Uiteindelijk is hij erachter gekomen en heeft hij het uitgemaakt. Ik heb geknokt om uit de schulden te komen en zijn vertrouwen weer terug te winnen. Dat is gelukkig gelukt. Een tijdje later kreeg ik een terugval en toen maakte hij het weer uit. Hij kon me niet vertrouwen. Uiteindelijk overwon de liefde en kwamen we weer samen. Ik beloofde verandering en verbetering. Ik heb me ingeschreven bij Cruks en kon een poosje sparen. Echter vond ik toch manieren om stiekem af en toe te gokken. Gelukkig geen schulden gemaakt, maar niet kunnen sparen. Afgelopen augustus liep Cruks af en kon ik weer gokken. Ik ben dat toen stiekem weer gaan doen. Mijn vriend wist van niks. De afgelopen week is het echt weer mis gegaan en ben ik online gaan gokken. Ik heb nu €2000 schuld. Dat is vreselijk, maar ik weet dat het véél erger kan. Ik heb besloten dat het afgelopen moet zijn. Het leven met geheimen voor mijn vriend, de stress…. Het is het niet waard. Ik heb me wederom ingeschreven bij Cruks tot 31-12-2024, ik heb mijn huisarts ingelicht en ik heb een afspraak gemaakt bij een verslavingstherapeut.
  Klinkt goed, toch? Het is wel moeilijk, want ik merk dat ik het nu al mis en andere manieren aan het bedenken ben om aan geld te kunnen komen.
  Ik heb het mijn beste vriend en mijn moeder verteld en hen gevraagd om het tussen ons te houden.
  Nou is mijn grootste angst dat ik mijn vriend kwijtraak als hij ergens achter komt…. Hij is in de veronderstelling dat ik weer mag gokken en wil graag een keertje naar het casino. Ik ben bang dat hij in mijn bankzaken gaat kijken en erachter komt dat ik stiekem al veel langer aan het gokken ben geweest. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen…. Alles vertellen en laten zien en er alleen voor komen te staan (dat weet ik 100% zeker) óf gewoon mezelf verbeteren (doormiddel van de acties die ik al heb genomen) en een betere vriendin voor hem worden en een mooie, nieuwe start van een nieuw jaar maken. En natuurlijk zo snél mogelijk van mijn schulden af komen.

  Heb je advies?

  Dankjewel en een heel fijne avond

  -1
 • Counselor

  Hey Rubyxx,

  Wat knap dat jij hier je verhaal met mij wilt delen, dat is een mooie stap. Wat ik in je verhaal lees is dat je bewust bent van je gokproblemen en alles op alles wil zetten om die stommen verslaving aan te pakken.

  Ik vind het echt top om te zien dat je meteen initiatief hebt genomen na je terugval door je opnieuw in te schrijven bij Crucks, daarnaast heb je ook nog eens de huisarts ingelicht en afspraak gemaakt bij een verslavingstherapeut. Hoe gaat het daar nu mee? Ben je al op een gesprek geweest? 

  Je vraagt hierbij ook om mijn advies, zelf herken ik het vallen en opstaan meteen uit mijn eigen ervaring. In mijn ogen hoort dat nu eenmaal bij het proces. Wat mijn ogen heeft geopend is het kijken naar de reden van het gokken. 

  Je geeft aan dat je twijfelt om het te delen met je vriend, dit begrijp ik volledig. Het delen, openstellen en eerlijk zijn is iets wat in elke verslaving terugkomt ook in die van mij. Uit mijn ervaring kan ik vertellen dat juist dat belangrijk is in het proces om van je verslaving af te komen. Je zit niet voor niks in een relatie met je vriend, dit is omdat jullie van mekaar houden en met alle liefde je partner zouden helpen. Laat ook zien wat je wel niet allemaal doet om je verslaving te stoppen, want je zet nu al fantastische stappen.

  Zou je vriend je kunnen helpen door bijv. meer toezicht te houden of er vaker gesprek over te hebben op de bank? 

  Hoe gaat het nu met jou en je speelgedrag?

  0

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.