Overslaan en naar hoofdcontent gaan

Hoe ga jij om met jouw gokverslaving?

Opmerkingen

18 opmerkingen

 • Luna86

  Hoe ga ik om met mijn gokverslaving? Nou de buitenwereld weet dat niet van mij, mensen die dicht bij mij staan wel. Maar ja hun kunnen mij ook niet helpen uiteindelijk moet je t toch alleen doen maar is heel moeilijk. Verder vergokt ik al mijn geld helaas. Ik ben al jaren niet meer op vakantie geweest omdat ik gokken belangrijker vond. Als ik speel vergeet ik alles om me heen maar na die tijd heel depressief omdat ik dan veel heb verloren. Ik merk wel dat ik veel stemmingswisselingen heb. Soms blijf ik er lang in hangen in het verlies van mijn geld. Ik zeg elke keer ik doe het nooit weer maar week later begin ik zo opnieuw. Ik kan niet uit die visuele cirkel komen. En soms speel ik 2 weken niet want dan probeer ik te stoppen maar dan als de drang komt poah dan haal ik de schade in en dan is de klap harder omdat je soms in 1 dag je hele loon erin gooit. Zoals ik al zei de buiten wereld weet niets van mijn ziekte en ik moet zeggen hoe meer ik over ga praten met mensen die ik niet eens ken misschien wordt de schaamte dan ook minder en misschien durf ik dan naar een bijeenkomst. Ik hoop dat veel mensen wat gaan schrijven hier. Voor mij is dit ook een goede afleiding erover praten ipv te spelen.

  0
 • Daniël Derks

  Hey Luna, hoe gaat het nu met jou?

  0
 • Luna86

  Hey Daniel ik moet zeggen het gaat de goede kant op 1 april ben ik 5 maanden gokvrij en nee dit is geen grap haha. Ik heb mijn bankzaken uit handen gegeven alleen op deze manier lukt t mij om niet te spelen want ik kan er niet bij. Had ik het maar eerder gedaan maar beter laat dan nooit. En hoe gaat t met jou?

  0
 • Daniël Derks

  Wat knap van jou zeg! Goed dat je zelf hebt ingegrepen. Veel mensen kunnen een voorbeeld aan jou nemen.

  Met mij gaat het goed. Ik ben verslaafd geweest aan online gokken (roulette), maar heb gevraagd of zij mijn account wilde verwijderen. Gelukkig heb ik al snel ingegrepen en is de schade beperkt gebleven.
  Op dit moment doe ik alleen nog gokken op voetbalwedstrijden en heb ik regels voor mezelf opgesteld waar ik mijzelf ook echt aan houdt. Bijvoorbeeld: niet uit emotie inzetten, omdat er net een weddenschap verloren is. Verder zet ik noot bizar hoge bedragen in.

  0
 • Luna86

  Ja weet je ik had voor dit zoveel dingen geprobeerd. Ook accounts laten sluiten maar er kwamen elke keer nieuwe bij dus ik bleef in de visuele cirkel. Ik ben ook naar meatings geweest daar heb ik veel van geleerd van de ervaringen van andere (ex) gokkers. Ik heb mij bij curks ook aangemeld tot 2030 sowieso verbod op gokken. Het heeft even geduurd voordat ik deze stappen kon zetten. Ik zat toen zo diep in de schulden dat ik niets anders kon en mijn bankpas uit handen geven en internetbankieren verwijderen was de beste stap ooit in mijn leven geweest. Ik wil t ook nooit meer terug want natuurlijk vertrouw ik dan mezelf niet meer. Op deze manier gaat het goed. Goed om te horen dat je jezelf kan beheersen ik had totaal geen controle meer. Hopelijk verlies je de controle niet ik speel af en toe in de loterij nog mee paar tientjes per maand ik vind prima zo. Maar online gokken nooit meer ik ben daar zo klaar mee.

  0
 • Daniël Derks

  Hey Luna, knap dat je hier zo open over durft te praten. Na regen komt zonneschijn zeggen ze! Probeer op dit moment te genieten van jouw omgeving en grijp nieuwe kansen aan :)

  0
 • Luna86

  Thanx ga ik zeker doen in ieder geval goed sparen en leuke dingen doen. :)

  0
 • Judith

  Wauw wat knap zeg. Ik gok nu 1 maand niet, heb me uitgeschreven via cruks. Anders is straks de financiele puinhoop niet te overzien.

  0
 • Judith

  Maar ik weet dat erover praten helpt, zeker met lotgenoten, vaak snappen mensen niet dat je het zover hebt laten komen, maar als je in zo'n circkel zit, kom je er moeilijk uit. Je denk telkens nu gaat het goed komen, dan los ik alles op

  0
 • Luna86

  Hoi Judith goed om te horen dat je al een maand niet gegokt heb. En precies zoals je dat zeg financiële puinhoop beter voorkomen idd. Die grote klapper waar we allemaal zo op hopen om al die shit af te betalen die blijft in dromenland dus je hebt de juiste beslissing genomen om je uit te schrijven. Hou vol en hou in je achterhoofd het wordt beter als je niet meer gokt.

  0
 • Judith

  Dank je wel voor je bericht. Ja gelukkig is de schade te overzien, maar het blijft zonde. En ik heb het moeilijk maar wil beter voor mijn gezin

  0
 • Luna86

  Ja de eerste 2 tot 3 maanden zijn het moeilijkste klopt want je moet een slechte gewoonte afleren. Maar waar een wil is is een weg en als je toch een terug val krijgt en jezelf niet vertrouwd dan is je financiën uit handen geven de beste optie. Mijn moeder heeft mijn pasjes en bankzaken en het is geen schaamte meer voor mij om erover te praten. Praten is altijd goed, helpt met de helling:)

  0
 • Luna86

  Ik bedoel healing :)

  0
 • Judith

  Ja moet zeggen dat de schaamte groot is, praat daarom nu nog liever op forum of via een app. Dat helpt me wel, mijn vader is op de hoogte, die helpt om alles op een rij te zetten. Wel fijn dat je moeder het heeft overgenomen, had je betaalafspraken gemaakt, of deden banken moeilijk? Ben daar benieuwd naar, want verslaving overwinnen is 1ding, maar de financiele orde scheppen is nog een hele kluif,daar lees ik weinig over, en daarin tips krijgen zou fijn zijn

  0
 • Judith

  Sorry als ik te persoonlijk wordt, hoef je ook niet op te reageren. Wil een beetje een idee krijgen instanties zijn met dit soort schulden

  0
 • Jip118

  Zo! Wat goed om de bovenstaande verhalen te lezen. Ik ben hier gekomen om mijn ervaring te delen. 

  Ik ben zo rond 2020 begonnen met online gokken. Voorheen kwam ik wel eens in een casino maar dat was eigenlijk altijd met familie waarbij ik nooit "te ver" wilde/durfde te gaan.

  Ik zat toen ik begon met een uitkering en kwam eigenlijk net niet rond. Ik dacht laat ik het is proberen dat online gokken en jahoor! een tientje ingezet en 300 euro winnen. Dat wilde ik natuurlijk weer. In het begin had ik hier controle over en lukte het mij om op de winst te blijven maar op een gegeven moment werden het hogere stortingen en vaker storten. 

  Nu drie jaar verder zit ik op een punt waarbij ik, gelukkig, mijn vaste lasten kan betalen maar ik vaak niks over houdt voor de rest van de maand. ik vergok het en hoop het vervolgens terug te verdienen door door te gaan. Zoals Luna zegt: Stemmingswisselingen en depressiviteit erg herkenbaar. Ik kan er ook echt lang in blijven hangen wanneer ik een mooi bedrag heb gewonnen en het vervolgens vergok! ik ben dan echt een paar dagen chagerijnig. Het moet stoppen, vandaar dat ik de stap heb genomen om hierheen te komen en misschien wel naar een meeting te gaan voor gokverslaafden. 

  Eigenlijk weet niemand het in mijn sociale kring en ben ik bang dat vooral mijn vriend boos zal worden. Ik schaam me er teveel voor om het te vertellen. 

  Cruks en betblocker heb ik allebei gehad. ik heb mij op vrijwel elke nederlande goksite geblokkeerd (voor altijd) maar betblocker blokkeert écht niet alle goksites.

  Het is een verschrikkelijk iets die gokverslaving en voel aan alles dat het nu de tijd is te stoppen. Nu zit ik nog niet in de schulden etc. 

  ik voel dat ik op het goede pad zit, al denk ik vaak tijdens dit bericht te typen aan: "shit hoe ga ik de maand nou doorkomen". Dit zijn vooral de gedachtes die mijn leven beheersen het zorgen om geld. Ik haat het. Opeens komt zo een gedachte in mijn hoofd op en denk ik: zal ik nog 1 keer storten dan geeft het spel vast wat geld terug.

  Ik heb het hier over gehad met een ervaringsdeskundige en ik zei tegen hem het lijkt bijna of het geld er niet meer toe doet. Als ik eenmaal in het spel zit ben in constant opzoek naar een euforisch gevoel het gevoel van winnen. Het maakt niet uit of het dan om veel geld gaat ik ga toch wel door en maak het op. 

  Daarom is het van belang dat dit stopt en ik begin er vandaag mee. 

  0
 • Daniëlle

  Hey, wat goed dat jullie er zo open over zijn en goed op weg.

  Ik ben momenteel 3 maanden gokvrij. Heb 3 jaar best intensief online gegokt. Vooral sportweddenschappen, roulette en monopoly big baller.
  Zeker de laatste maanden liep het uit de hand en heb ik ingegrepen. Was er al wel open over naar m'n ouders, en ze steunen me met alles.

  Na een mislukte eerste poging te stoppen heb ik mn huisarts gebeld voor een doorverwijzing. Ze stuurde me door naar een afkickkliniek. Tijdens intakegesprek al heel fijn gesprek gehad met m'n behandelaar waarin ze vroeg of ik na mn behandeling een cursus wou doen om ervaringsdeskundige te worden. Dit lijkt me echt geweldig. Mensen individueel begeleiden door je eigen verhaal te delen en samen te kijken wat er nodig is om het leven weer op de rit te krijgen.

  Heb 1 keer in de 3 weken een individueel gesprek en wekelijks een groepsbijeenkomst. Dat is ook erg fijn. Je ervaring delen met lotgenoten en verhalen van anderen horen. Een fijne groep ook met verschillende verslavingen. Zo leer je ook weer van elkaar. Dit was de beste keuze die ik momenteel had kunnen maken.

  Hopelijk houden jullie het ook vol en kunnen we elkaar er doorheen slepen 🙏

  Groetjes Daniëlle

  0
 • Rob van Weel

  Interessante verhalen maar ook wat vragen die mij opvielen. Mijn eigen ervaring is dat zodra de rollen draaien je hersenen gek worden gemaakt. Elke 3 seconden hunkeren je hersenen volgens mij naar dopamine. Het snelle herhalende gevoel van wel of niet winnen. Ongezond voor ons brein, hart enz.

  Uit ervaring kan ik iedereen zeggen dat het cruksregister een eerste goede stap is. Maar als dat niet voldoende blijkt te zijn is het beste toch wel je financiën door een ander te laten regelen, en zelf te leven van dag of weekgeld. Als je na een (lange) periode je eventuele schulden hebt afbetaald, dan kun je, met instandhouding van cruks, de financiële zaken weer op je nemen. Met cruks heerst er toch enige rust omdat je toch niet echt kan gokken. Dan kan je je focussen op belangrijker zaken.

  Verder kun je, als je een schuld bij een bank hebt, altijd een verzoek doen voor finale kwijting. Als je jarenlang keurig maandenlang inlost en je hebt bijvoorbeeld nog 20% van het originele bedrag te gaan, dan kan een bank het soms kwijtschelden, vooral als je aantoont dat inlossen langzaam gaat en je er anders nooit uitkomt. Het is de moeite waard.

  Iedere gokker kent de kriebel wel, accepteer het moment, voel het, soms echt in je buik, en laat het langzaam wegzakken.

  Verder wens ik iedereen alle sterkte toe, want verslaving is tot je dood. Terugvallen zijn soms onvermijdelijk, maar voel je nooit teleurgesteld in jezelf. Morgen begin je weer opnieuw, misschien met strengere zelfbeperkingsmaatregelen.

  Als je niet meer gokt profiteer je wel van meer tijd met geliefden, geen leugens meer, beter eten en betere nachtrust, betere financiële situatie, en een betere algemene gezondheid, en....humeur haha.

  Maar als je dan toch eens wilt gokken, licht een gokmaatje, of iemand die je in vertrouwen kan nemen in, breng diegene je pinpas. Neem een vast bedrag mee en als dat weg is neem je weer cruks. Je hebt het geprobeerd maar je herinnert je weer, zoals iedereen hier weet, het gokken heeft geen nut. We kunnen 3 keer veel winnen maar uiteindelijk breng je alles altijd weer terug.

  Alle sterkte gewenst groeten Rob

  0

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.